VERENIGING VRIENDEN VAN DE STADSKERN ZWOLLE

Op woensdagavond 6 november om 19.30 uur zijn onze leden van harte welkom aan onze Stamtafel aan boord van MS Ooster-Schelde aan de Pannekoekendijk 10. 

Programma

  • Onder het genot van een kop koffie of thee wordt u eerst door bestuursleden bijgepraat over verschillende recente ontwikkelingen in de stad.
    Zo gaan we onder meer nader in op onze plannen voor het Han Prins-jaar 2025. Maar we horen ook graag wat u vindt van bijvoorbeeld de gemeentelijke plannen voor de singel en de verschillende projecten van het stadshart. 
  • Daarna buigen we ons 'onder de borrel' over het thema van deze stamtafel: 'plinten'. Een plint is het onderste deel van een hoger gebouw, dat vaak een aparte uitstraling en afwijkende functie heeft. Denk aan een winkel op de begane grond van een kantoorgebouw of juist een kantoor onder een appartementencomplex. Het gaat dus vooral over het aanzicht op de begane grond van (recente) hoogbouw rond de binnenstad.
    Architect Tim Versteegh zal een korte inleiding verzorgen. Daarna gaan we aan de hand van foto's een aantal geslaagde en minder geslaagde voorbeelden van plinten in Zwolle bespreken.  

Uw aanmelding
Als lid bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Er zijn geen kosten aan verbonden. Introducees zijn van harte welkom!
Wilt u zich wel even aanmelden, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. over uw komst.

Stuur uw foto's van plinten!
Heeft u foto's van plinten in Zwolle die u met ons wilt delen? Stuur die dan digitaal naar ons mailadres. Dan laten wij een aantal voorbeelden van plinten in Zwolle zien tijdens de bijeenkomst.

VVSZ nieuwsbrief

Leden ontvangen enkele keren per jaar een nieuwsbrief in de brievenbus. Onze nieuwsbrieven zijn ook online in te zien:

Alle nieuwsbrieven

Erfgoedplatform Zwolle

Erfgoedplatform Zwolle is de overlegtafel waarin een aantal organisaties informatie uitwisselt en gezamenlijke activiteiten ontwikkelt.